Vorderingen november 2017

De zomerstop heeft lang geduurd voor onze werkgroep. Er was ook niet zo heel veel nieuws te melden, afgezien van het plaatsen van drie Stolpersteine in Kantens. U vindt het verslag daarvan binnenkort in een ander artikel. Inmiddels is bij de gemeente Eemsmond een aanvraag ingediend voor het subsidiëren van 23 Stolpersteine, namelijk de stenen voor de Joodse inwoners van Warffum die werden weggevoerd.

Op maandag 7 augustus waren we als genodigden aanwezig bij het leggen van vier Stolpersteine in Kantens. Daarover binnenkort meer.

Over de samenwerking met enkele docenten geschiedenis van het Hogelandcollege, met wie we in mei contact legden, is elders op deze site een artikel te vinden. 

In oktober hebben we een ronde door het dorp gemaakt waarbij we de huizen waar de betrokkenen het laatst gewoond hebben in kaart brachten. Het wachten is nu op de goedkeuring van de subsidie-aanvraag en het moment waarop de organisatie in Duitsland toe is aan het plaatsen van de stenen in Warffum. Dat laatste kan nog wel een flinke poos duren. We gaan ruim vóór die tijd contact opnemen met de huidige bewoners van de betreffende panden.