Waar komen de stenen en voor wie?

Bij de volgende adressen worden in totaal 23 struikelstenen geplaatst: Oosterstraat 21, voor Sally van der Hal en zijn gezin, Oosterstraat 7 voor Benjamin Broekema en zijn gezin, Oosterstraat 5, voor Reina Broekema - van Dam, de moeder van Benjamin, Torenweg 35 voor Rebekka van Dam, Torenweg 13a voor Noach Benninga en zijn gezin, Torenweg 4 voor Jesaija van der Hal en zijn gezin en voor zijn broer Hartog van der Hal, Noorderkerkpad 9 voor het echtpaar Levie en Froukje van der Hal - Bloemendal, Oosterstraat 56 voor Elias Maurits van der Zijl.

In een later stadium worden struikelstenen aangevraagd voor de personen die genoemd worden op de rechter gedenksteen op de begraafplaats van Warffum. Zie: Gedenkstenen op de begraafplaats 

Hieronder vindt u een plattegrond van Warffum, gemaakt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Op de zwart gekleurde adressen hebben ooit Joodse gezinnen of personen gewoond.De stenen bij Torenweg 4 en Noorderkerkpad 19 zijn geplaatst op 1 oktober 2019. 

Op het adres Pastorieweg 30 bevond zich van ca 1856 tot ca 1910 een huissynagoge, op de kaart te vinden bij nummer 6.

Vanaf ca 1910 tot ca 1920 werd als synagoge gebruikt een kamer in het achterhuis van Oosterstraat 38, gehuurd van Johannes Kuijper, op de kaart te vinden bij nummer 26.  

Van ca 1920 tot ca 1929 werd voor dit doel een kamer gehuurd van Mattheus Bank op het adres Torenweg 8, op de kaart te vinden bij nummer 8.

Deze plattegrond is afkomstig uit het boek De Joodse Gemeenschappen in Noordwest-Groningen, geschreven door C.A. van der Berg en in september 2000 uitgegeven door de Mr. J.H. de Vey Mesdagh Stichting.