Vorderingen september 2021

Vorderingen september 2021

 

Op de middag van dinsdag 7 september 2021 hebben we met een bescheiden gezelschap stilgestaan bij de legging van de laatste zestien struikelstenen in Warffum.

We deden dat met een wandeling langs alle 'nieuw' gelegde stenen, en het uitspreken van een tekst bij elke gelegde steen, gevolgd door een bijeenkomst in het Spijslokaal van het openluchtmuseum Het Hoogeland.

Daar heeft Pauline Broekema een indrukwekkende lezing gegeven, er is gemusiceerd door Marjolijn Mellema en Carla da Silva, en alle aanwezigheden ontvingen een exemplaar van de brochure Stolpersteine in Warffum die voor deze gelegenheid werd samengesteld. 

Er is overigens via de apps Spotify en Google podcasts ook een podcast te beluisteren met dezelfde titel, de eerste van wat een kleine serie moet worden. 

Op een later moment plaatsen we meer informatie over en foto's van bovengenoemde gebeurtenis. Ook zal de website in de herfst- en wintermaanden worden aangevuld met gegevens en illustraties die we in de brochure achterwege moesten laten. 

Voorlopig verwijzen we graag naar het prachtige blog van Evelien Borgonjon over deze middag:  https://evelienborgonjon.com/2021/09/07/shana-tova/

De lezing van Pauline Broekema is te vinden op haar website: http://paulinebroekema.nl/2021/09/21/stolpersteine-warffum/